top of page
brush
brush

 Kwaliteitshandvest 

Cornü heeft sterke grondbeginselen

Francois&Nicolas_EmyElleboog_23_edited.jpg
ferme vache bien-être animal

Een waardige en gecontroleerde productie 

Cornü wil zijn landbouwers de mogelijkheid bieden te werken in omstandigheden die essentieel zijn voor het aanbieden van een uitzonderlijke vleeskwaliteit. Dit betekent een inkomen dat hen in staat stelt een waardig leven te leiden, maar ook controle over de hele toeleveringsketen dankzij een ultrakorte toeleveringsketen en geen ondoorzichtige tussenpersonen tussen het product en de consument.

Biodiversiteit en dierenwelzijn, prioriteiten

 

De fokkers die rond Cornü verzameld zijn, gaan met hun tijd mee. Om een dergelijke uitzonderlijke vleeskwaliteit te kunnen bieden, moet de productie immers in haar geheel worden beschouwd. Dit houdt ook in dat de biodiversiteit en het dierenwelzijn worden gerespecteerd. De kuddes worden zoveel mogelijk in de wei gehouden en de dieren en hun omgeving zijn zo ingericht dat zij een aangenaam leven op het Ardense platteland kunnen leiden.

1.

2.

louis moniotte viande saine

Gezond vlees

Cornü laat niets aan het toeval over als het om gezond vlees gaat. Dankzij de deskundigheid van een landbouwingenieur garanderen wij de kwaliteit van het veevoer. Zo kunnen we vlees produceren dat rijk is aan Omega 3, wat uitstekend is voor de gezondheid van de consument.

edson-saldana-J88no2vCrTs-unsplash.jpg

3.

Een uitzonderlijke smaak

Vlees is in de eerste plaats een kwestie van smaak. Het vlees dat wij aanbieden, is bedoeld om de consument al het plezier te geven van een streekproduct met karakter. De kwaliteit van de smaak is met het blote oog te zien, wanneer u de fijn gemarmerde structuur van het vlees ontdekt. Het genot van de ogen gaat vooraf aan dat van de smaakpapillen...

4.

Cornü gaat ook over mensen

françois guillaume éleveur cornü

Francois Guillaume

Veeteler & Vetmester

0497/66.41.97 - f.guillaume@cornu.be

Ik heb de boerderij van mijn ouders overgenomen in 2001. Van jaar tot jaar hebben we altijd geprobeerd om het bedrijf te laten evolueren, zowel op genetisch vlak als op het vlak van voeding, dierenwelzijn, enz.Voor mij is het een echte uitdaging om deel uit te maken van het "CORNU-team". De traceerbaarheid van ons vlees vanaf de slacht tot op het bord van de consument is een pure voldoening. De consument is onze belangrijkste bondgenoot en daarom is het van essentieel belang om weer met hem in contact te komen. Het aanbieden van een kwaliteitsproduct of zelfs een uitzonderlijk product kan (zeker) de sleutel tot succes zijn.Laten we weer de controle krijgen. Er is nog tijd. Ik denk dat dit avontuur met de deskundigen om ons heen alleen maar succesvol zou zijn

Louis Moniotte éleveur cornü

Louis Moniotte

Veeteler & Vetmester

0476/30.12.83 - l.moniotte@cornu.be

 

Ik heb de boerderij vijftien jaar geleden overgenomen en tot dan toe was ik slechts een kleine weloverwogen schakel in de keten van de verkoop tegen de prijs die we hadden afgesproken. Zonder dit project zou ik waarschijnlijk de maanden voor een verkoop aftellen: het is dus van vitaal belang voor mij, omdat het ons in staat zal stellen om trots te zijn op ons beroep en de erkenning van de consument te herwinnen! Wat ik vandaag de dag via Cornu het belangrijkst vind, is het produceren van vlees dat smakelijk en van goede kwaliteit is. En natuurlijk om een eerlijke beloning te krijgen voor het werk dat ik doe om dit doel te bereiken.

Nicolas Guillaume éleveur cornü

Nicolas Guillaume

Veearts, Veeteler & Vetmester

0491/52.58.58 - n.guillaume@cornu.be

 

Zoon en kleinzoon van de boeren, bijna 20 jaar dierenarts in de plattelandspraktijk en vader van twee kinderen, nam ik in 2007 samen met mijn broer François de familieboerderij over. Wij hebben ons er altijd voor ingezet om het bedrijf te ontwikkelen op basis van de vaardigheden van elk individu en de kwaliteit en het welzijn van de dieren centraal te stellen in onze prioriteiten. Wij beheersen de voedings- en teelttechnieken die garant staan voor een product van zeer hoge kwaliteit.

We willen de volledige traceerbaarheid van onze toeleveringsketen hervatten. Daarom willen we in ons project de productie en de verkoop aan de consument op transparante wijze beheren en deze via C-aandelen integreren in onze nieuwe coöperatie.

iStock-489976520.jpg

"Door het creëren van een sterk merk (CORNU) hopen we relaties te creëren waarbij de consument deel uitmaakt van een familie en een integraal onderdeel van een nieuw ecosysteem [...]

CORNU "van nature solidair". "Natuurlijk sterk" Leidmotieven die ons project zeer goed beschrijven. Sluit je aan bij ons en we zullen een verschil maken."

bottom of page